Solparakiter

 

 

 

SOLPARAKITER

(Aratinga solstitialis)


Solparakit är en fågelart i familjen västpapegojor inom ordningen papegojfåglar. Den förekommer i Guyana, Surinam och norra brasilianska delen av Amazonområdet. IUCN kategoriserar arten som starkt hotad. Solparakiten väger 100 – 120 gram och är cirka 30 cm lång. (Källa: Wikipedia)


Solparakiten lever i 20-30 år, och är Cites B-listad.


Solparakiten är en otroligt social clown, lätt att få tam men också mycket krävande på uppmärksamhet. Våra solparkiter hör när vi kommer hem från jobbet, eller vaknar och går ned för trappen - detta renderar i omedelbara skrik på uppmärksamhet. De skriker bara ett fåtal gånger och slutar om vi inte går in till dem, men deras skrik är "high pitch" vilket alla som funderar på en solparakit bör ta med i beaktande. 
Själva anser vi att de är så vackra, roliga och innerligt vänliga att ljudet går att leva med - speciellt eftersom det endast skriker för att de så gärna vill vara med oss <3

 


Mossedals Lantrasgård

Genbank för den utrotningshotade Gotlandskaninen


Vi har i många år deltagit i räddnings-arbetet av den utrotningshotade lantrasen Gotlandskanin, och vi har haft en liten genbank med gotlandskaniner sedan 2005.

De har alla prefixet Mossedal.

Senaste nytt...


Vi uppdaterar sidan i mån av tid...


Sedan flytten till Flen har Mossedal & Hedvigslund utökat djurbeståndet med en mängd burfåglar... Ädelpapegojor, Bulbyler,  Senegalpapegojor (Morhuvade), Indiska Halsbandsparakiter, Nymfkakaduor, Undulater och Solparakiter.

2019-12-14



Kontakta oss...


Maria Rosenqvist / Fredrik Häggqvist

Katrineholmsvägen 3, 642 93 Flen


Email: hedvigslund@mossedal.se

Fredrik: 0760-160 152

Maria: 070- 66 327 25

Hem: 0157-10 10 4

Copyright @ All Rights Reserved