Djurskötsel och krav


Vad behöver djuren av oss?


Sidan är under konstruktion... vänligen ha tålamod ;-)


Kost

Alla burfåglar har inte samma behov vad gäller frön, pellets, insekter och frukt. Viss mat kan till och med vara skadlig för en art, men daglig bas för en annan art.

Nej, fågeln blir inte mer tam för att den tagits från sina föräldrar och matats av människor!


Utrymme

Tyvärr sitter alltför många fåglar inlåsta i på tok för små burar, med ägare som "inte vet bättre" eller som skyller på än det ena än det andra. En vanlig ursäkt är -"men fågeln sover bara i buren och får flyga fritt dagtid". L80 är en lag som gäller dygnet runt, året runt! Oavsett om din fågel sover i buren eller ej, om den får flyga fritt eller ej, oavsett om det är en bur för avel eller ej. Måtten i L80 är minimimått, och de fåglar vi håller som burfåglar flyger många kilometrar per dag i det vilda, oftast i flock... med det i åtanke är det minsta vi kan göra är att skaffa rejäla burar/voljärer till våra fåglar, och alltid se till att de har minst en artfrände!


Umgänge

Andra fåglar och människor

Nej, fågeln blir inte mer tam för att du har den som ensam fågel!


Trygghet och variation

Leksaker

Att kunna lita på sin ägareMossedals Lantrasgård

Genbank för den utrotningshotade Gotlandskaninen


Vi har i många år deltagit i räddnings-arbetet av den utrotningshotade lantrasen Gotlandskanin, och vi har haft en liten genbank med gotlandskaniner sedan 2005.

De har alla prefixet Mossedal.

Senaste nytt...


Vi uppdaterar sidan i mån av tid...


Sedan flytten till Flen har Mossedal & Hedvigslund utökat djurbeståndet med en mängd burfåglar... Ädelpapegojor, Bulbyler,  Senegalpapegojor (Morhuvade), Indiska Halsbandsparakiter, Nymfkakaduor, Undulater och Solparakiter.

2019-12-14Kontakta oss...


Maria Rosenqvist / Fredrik Häggqvist

Katrineholmsvägen 3, 642 93 Flen


Email: hedvigslund@mossedal.se

Fredrik: 0760-160 152

Maria: 070- 66 327 25

Hem: 0157-10 10 4

Copyright @ All Rights Reserved