Om oss

Om oss...


På Hedvigslund, Katrineholmsvägen 3 utanför Flen, huserar vi Qvistar - Fredrik Häggqvist, Maria och Jiao "Molle" Rosenqvist.

Fredrik är metallurgisk elingengör och jobbar på SSAB Oxelösund, Maria är avdelningschef i Flens kommun och Molle pluggar Animation och Visualisering på Duveholmsgymnasiet.

Gårdsplanen vaktas av vår chihuahua-papillonkorsning Vitas samt vår Bordercollie Maran, och huset vaktas av en mängd papegojor.


Under våren och sommaren utökas alltid gänget med kaninungar, kycklingar och duvungar. Alla dessa djur tillsammans med planerade trädgårdsland är ett led i vår önskan om ökad själ(v)hushållning och ett aktivt val. Vi väljer att arbeta för rasernas och arternas mångfald! Vi vill veta vad vi äter, vi vill veta hur vår mat har odlats! Vi vill veta att det vi äter kommer från djur som levt ett så naturligt och lyckligt liv som möjligt!                                                                                                                                                       

                                           

                                                                               

Vitas

Maran

Fredrik på sin Texina

Maria

Fredrik

Jiao "Molle"

Mossedals Lantrasgård

Genbank för den utrotningshotade Gotlandskaninen


Vi har i många år deltagit i räddnings-arbetet av den utrotningshotade lantrasen Gotlandskanin, och vi har haft en liten genbank med gotlandskaniner sedan 2005.

De har alla prefixet Mossedal.

Senaste nytt...


Vi uppdaterar sidan i mån av tid...


Sedan flytten till Flen har Mossedal & Hedvigslund utökat djurbeståndet med en mängd burfåglar... Ädelpapegojor, Bulbyler,  Senegalpapegojor (Morhuvade), Indiska Halsbandsparakiter, Nymfkakaduor, Undulater och Solparakiter.

2019-12-14Kontakta oss...


Maria Rosenqvist / Fredrik Häggqvist

Katrineholmsvägen 3, 642 93 Flen


Email: hedvigslund@mossedal.se

Fredrik: 0760-160 152

Maria: 070- 66 327 25

Hem: 0157-10 10 4

Copyright @ All Rights Reserved